Erre biztosan nem számított a Toyotától!
A Toyota korábban már hírt adott arról, hogy az általa a Fuji egy lábánál épített zéró emissziós jövőváros, a Woven City az egészségtudatos táplálkozás mintavárosa is lesz, arra azonban talán kevesen számítottak, hogy társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív környezettudatos japán autógyártó innovatív főzési technikákkal rukkol elő.
Márpedig ez történt: a Toyota a Rinnaival karöltve elkezdte felfezedni a hidrogénüzemű főzési módszereket, lássuk hát, milyen potenciál rejlik azokban az innovatív főzési technikákban, egyenesen Woven Cityből, amelyek egyszerre ízletesek és fenntarthatóak.
A Toyota, a Woven Planet és a Rinnai új együttműködésbe kezdett a hidrogén potenciálisan minden területen elterjeszthető új alkalmazására a sütés és főzés terén. Közös céljuk, hogy hozzájáruljanak a karbonsemlegességhez és népszerűsítsék a fenntarthatóbb módszereket. Ezt azáltal kívánják elérni, hogy valós tapasztalatokat tesznek elérhetővé hidrogénüzemű sütési és főzési módszerekkel Woven Cityben és környékén – a Toyota a Japánban, Shizuoka prefektúrában található Susonóban fejleszt egy működő laboratóriumot.
A Rinnai célja, hogy hozzájáruljon egy egészségesebb életmód és egy fenntarthatóbb társadalom megteremtéséhez az emberek számára világszerte. Ezen erőfeszítések részeként a Rinnai megalkotta az „Innovációs Kiáltvány 2050" című nyilatkozatát, amelynek célja a karbonsemlegesség elérése. 2022 májusában a Rinnai bejelentette a lakossági vízmelegítők 100 százalékban hidrogénüzemű technológiájának sikeres fejlesztését, és aktívan fejleszt számos egyéb hidrogénes berendezést.